Estils de Ioga

Són nombrosíssims els estils de ioga existents, alguns tradicionals i altres de creació més recent. Els estils que podràs practicar en el nostre estudi són els següents:

Hatha Ioga

És la disciplina tradicional del ioga físic i avui dia es fa servir el terme més comunament per denominar una pràctica on les postures són sostingudes i es busca una consciència plena.

Vinyasa Ioga

És el nom sànscrit que se li dóna al vincle entre la respiració i el moviment. Una pràctica és vinyasa quan els moviments formen seqüències que van lligades a la respiració, augmenten el ritme cardíac, l’energia i la calor corporal. És un estil amb moviments fluids i dinàmics.

Vinyasa Flow Ioga

És un estil de ioga desenvolupat per Shiva Rea basat en els mètodes clàssics i innovadors de Ioga Vinyasa. El concepte Vinyasa flow es defineix com un mètode de transformació de l’energia vital per desenvolupar força i fluïdesa a nivell físic i habilitat i intuïció a nivell mental.

Ashtanga Ioga

L’estil contemporani amb aquest nom va ser difós per Sri Pattabi Jois a la ciutat de Mysore (Índia), al segle XX, encara que es basa en escriptures antigues. Les postures segueixen una seqüència preestablerta que s’enllacen a través d’una respiració enèrgica anomenada ujjayi.

Dharma Ioga

Estil creat per Sri Dharma Mittra després de més de 50 anys de pràctica del ioga tradicional o Hatha Ioga. Pràctica que inclou postures de força corporal i equilibris sobre els peus i cap. És un estil fluid en el qual es potencia la recerca de la divinitat que tots tenim al nostre interior.

Iyengar

Va ser desenvolupat pel mestre B.K.S. Iyengar. És un estil en el qual es posa molt èmfasi en la precisió i alineament en totes les postures, Es caracteritza per usar “props” o elements com maons, cinturons, cadires i mantes.

Jivamukti

La pràctica de Jivamukti és un estil de hatha vinyasa, en què les postures es porten a terme en seqüències fluides, vigoroses i en coordinació amb la respiració. És un estil nou, creat per David Life i Sharon Gannon. Com a part del sistema, s’exploren sempre aspectes filosòfics del ioga tradicional, i inclou cants, mantres, exercicis de respiració per a la regulació de l’energia vital (pranayama), relaxació i meditació.

Power ioga

Aquest estil de ioga es deriva del Ashtanga ioga. És una pràctica físicament exigent i vigorosa, encara que no segueix una sèrie d’asanas determinada. Es fa un treball cardiovascular intens i treballa la força, resistència i flexibilitat de l’alumne.