Història de Joseph Pilates

Aquest mètode va ser creat per l’alemany Joseph H. Pilates al començament del segle XX, qui va néixer en un poblet proper a Dusseldorf (Alemanya) el 1880. Durant la seva infantessa va patir asma, febre reumàtica i raquitisme, el que el va motivar a desenvolupar un peculiar sistema de condicionament físic i mental anomenat “Contrología” que ell va definir com “La ciència i l’art del desenvolupament coordinat del cos-Ment-Esperit a través de moviments naturals sota estricte control de la consciència”. Per desenvolupar aquesta disciplina, Pilates va fer servir els seus coneixements de Ioga, Arts Marcials, culturisme, els antics mètodes grecs i romà i la dansa, però els va portar més enllà combinant aquestes habilitats amb el seu coneixement de l’exercici físic i l’anatomia. Posteriorment aquesta tècnica va ser difosa com Mètode Pilates, en honor al seu creador.

En 1912 es va traslladar a Anglaterra i al començament de la Primera Guerra Mundial va ser declarat enemic de l’estat i internat al costat d’altres alemanys al camp de presoners de Lancaster. Va ser traslladat a un sanatori a l’illa de Man on va treballar com a infermer. Modificant els llits i usant els seus molls, va ajudar a la rehabilitació dels malalts, donant origen a les màquines de Pilates que avui dia es fan servir. La seva fama va augmentar quan els seus pacients van resistir a l’epidèmia de grip que el 1918 va matar a milers de persones.

Després de la guerra va tornar a Alemanya i en 1923 viatja als EUA. En el viatge coneix a Clara, que serà la seva segona esposa. Clara va ser el seu assistent i qui el va ajudar a acabar de desenvolupar el seu mètode. Es va instal·lar a Nova York i va ser allà on va seguir la seva activitat laboral en l’àrea de la rehabilitació, van obrir el primer estudi de Pilates a Nova York, al costat del New York City Ballet. Ballarins com Marta Graham i George Balanchine van ser pioners en la pràctica amb el mètode Pilates. Molts d’ells assistien al gimnàs per tal de recuperar-se de lesions i altres, impressionats pels mètodes de Pilates, van continuar entrenant-se amb ell durant anys.

Joseph H. Pilates va morir en 1967 a l’edat de 87 anys. La seva esposa, Clara, va continuar amb l’ensenyament i difusió del mètode i mantenint l’Estudi durant 10 anys més fins a morir en 1977.

Después de la guerra volvió a Alemania y en 1923 viaja a EEUU. En el viaje conoce a Clara, que será su segunda esposa. Clara fue su asistente y quien le ayudó a terminar de desarrollar su método. Se instaló en Nueva York y fue allí donde siguió su actividad laboral en el área de la rehabilitación, abrieron el primer estudio de Pilates en Nueva York, al lado del New York City Ballet. Bailarines como Marta Graham y George Balanchine fueron pioneros en la práctica con el método Pilates. Muchos de ellos asistían al gimnasio con el fin de recuperarse de lesiones y otros impresionados por los métodos de Pilates, continuaron entrenándose con él durante años.

Joseph H. Pilates falleció en 1967 a la edad de 87 años. Su esposa, Clara, continuó con la enseñanza y difusión del método y manteniendo el Estudio durante 10 años más hasta fallecer en 1977.